Savolaesittaen

.

KOLOPALLO OHJEET  savolaesittaen

Ku lähet harrastammaan, vuatetuksesta se ee oo kiinni, kunha paejjassas on kaalus ja säävyllisen mittaset hoosut, tae hamonen. Varkut ee kää alakuunkaa.

Tarvitaan myös tarkotukseen sopivat kengät, jossa on pohjassa piikit tae ruusukkeet; tarkottaa sitä jotta et pyllähä pehvalles ku huitaset palloo.

Sitte tarviit erinäesiä vempeetä, joeta kannetaan kapsäkissä jota päkiksi kututaan. Eli kolopallopäkki. Sitä voep kantoo selässä hihnalla tae olalla tae vettee rattaella tae työntee niinku vaavanvuanuja. Jotkut männöö aatolla, mutta se on liijjan herraskaesta ja tyyristä!

Päkistä löötyy kolopallot. Palloja on er värisiä mutta ylleesin on valakonen. Pinkillä suattaapi pelata hienot leedit ja keltasilla lik´näköset. Pallot on kovia ja vieläe kovempia, ja kaekki on saman kokosia, ee kuitenkaa oo nyrkin kokosta, siihen osus paremmin, mutta ee tohtis mahtua reekään.

Kolopallon pelloojalla  on varroo ostoo vuan yks nahkahanska, ja se laetetaan siihen parittommaan  kätteen, jotta ote ee lipsaha hutkastaessa.

Tarviit myös sen millä hutkastaan eli maelan. Ylleesä alotus hutkastaan mölökeröllä, eli fiinimmin draewerilla. Mölökerön piässä on tapana pittee suojusta, joka suattaapi olla vaekka Kameli tae ite MikkiHiir, voep se olla vaekka pariton villasukkakii , jottee se mölökerömaela kolohiintus. Puupiä maeloessakkii, jotka nekkii oekeesti on metallia, on hyvä pittee suojukset nuarmujen varalta.

Aena ensimmäenen hutkasu tehhään tiijjaaspaekalta pikkiriikkisen tikun eli tiin piältä, niin ee lähe muata matkaan. Niitäe voe olla er värisiä asusteetten mukkaan.

Valitulla maelalla  hutkastaan olan takkoo palloon ja kato palloo kato palloo, ”luuk ät tö pool”  ja kato tiitä lyönnin jäläkeen, ettee se häviä, ovat kaet himskutin kalliita. Tässä on jokkaesella omanlaesesa mielkuvakäätäntö. Eli hutkasu ja perrään - suap varraatua mänemään pallon perässä rytteekköön asti tae monttuun jota hiekkapunkkeriks kututaan. Huitasu voep yltee jopa vetteen asti, joeta lammikoeta on sinne tänne ihan kiusaks asti ripoteltu. Joskus suattaapi olla valtamerki vastassa!

Punkkerista ylleesä piäsöö muutaman huitasun jäläkeen poes nostavakulumasella maelalla eli sändillä. Se on varsinnii tärkee pittee aena matkassa.

Hyvä oes varata matkaan myös uimavehkeet, jos pallo männöö syvälle vetteen. Sinne ne ylleesä jiäp pohjaan jos ee oo kellupalloo käätössä.. Voep … ja pittää ottoo uus pallo tilalle, joka puotetaan muahan eli tropataan maelan mitan piästä ja pisteesiin tulloo rankkari. Ee oo kyllä vielä  nähty kenenkää uimaan ruppeevan, mutta kerta se oes ensimmäinennii! Hoosunpuntit on monelta kyllä kastunna. Pallon suattaapi suaha ongittua teleskooppivartisella pallo-ongella,mutta kalansualista on turha toevoo.

Hyvä oes olla mukana myös satteenvarjo ja iso semmonen. Silleki suattaa olla oma pitimesä rattaella, nii käet jiäp vappaaks.

Tarkotus tässä pelissä on männä väälee pitkin sitä vihreetä sängeks` ajettua lämpäretta kohi, jota griiniks kututaan ja siellä on keskellä se pien pallon mäntävä reekä, josta merkkinä kepakko jonka piässä liehuu numeroetu lippu. Siitä tiijjetään miten eetään, kun männään numerojärjästyksessä yhestä kaheksaantoista. Suattaapi niitä olla myös yheksän reekäsiä vääliä.   Putatessa keppi pittää poestoo aena viimekäessä, tae tulloo rankkari. Griinillä suap käättee vuan putteria eli puttermaeloo ja siinäe kiel keskellä suuta.

Kapsäkistä löötyy myös griinihuarukka , ee mikkää tavallinen ruokahuarukka, vuan sillä tasotellaan griinillä pallon puttoomisen jälet. Suattaapi suaha valavojalta huomaatuksen, jos huarukka uupuu. Merkkaasnastoo käätetään, jos pallos on griinillä toesen tiellä ja laetat sen välillä  taskuus. Rätti on hyvä roekkua perstaskusta, jotta suap pallosta pyyhittyä liiat muakokkareet poekkeen -  eli sen merkkoomisen jäläkeen.

Maeloja suap olla matkassa enintään 14, joesta osa on er numeroesia raatamaeloja, se putteri ja muutama puumaela, esmerkiks puuseeska tae puukolomonen, vaekka oekeesti nekkii on metallia. Niillä on hyvä hutasta väälälyöntejä. Hypritillä myös männöö kaavas - jos niikseen tulloo.

Väälä on se mitä pitkin männään etteenpäen mahollisimman vähäsillä huitasuilla

Pöpeliköstä ylleesä piäsöö poes raataysillä tae pitserillä.  Oma piäseminen voep kyllä olla sitäki vaekeempoo.

Etiketistä sen verran, jotta aena pittää huutoo VOOOOR… jos on vuarana että pallo männöö päen toesta pelloojoo. Ja kun toenen lyöp, ee sua virkkoo mittää. Neuvvookkaa ee sua. Se tuntuu joskus olevan aeka vaekee muistoo ite kelläe.

Kapsäkin taskussa kulukoo myös pikkunen puteli, jota böötipulloks kututaan ja josta otetaan  huikat ja tarjotaan kanssapelloojille, jos män böötille eli yks alle puarin ja voen paljastoo että se on aeka harvinaesta herkkua.

Jos tiet ”hole in onen” suatat jootua tarjoomaan koko kentälliselle samppakaljat, mut siihennii on vakkuutus ja mon ee tie sitä kuunaan.

Alotuksia ja lopetuksia on ylleesä se 18, jos koko kierros männään, eli alakuhutkasusta loppureekään erinäesten vaeheetten kaatta ja sitte on se 19. reekä , eli istutaan virvokkeetten iäressä, käävvään läpi kierroksen vaeheet, lasketaan pisteet ja kehutaan toeset ja ihtesä.

Matkoo on kertynnä kymmenisen kilomertiä ja aekoo kaekkinesa viijjestä kuuteen tuntiin.

 

Kolopallo on hyvä harrastus:

Koetteloo luontoo ja itehillintöö ja tulloo kulukeneeks huomoomattaan ties pitkännii tovin, suap raetista ilimoo siässä ku siässä, eekä ajatus harhaele työpaeneessa.

                       *******************

HUOM!   Kaekenlaenen plakiointi eesvastuun uhalla kielletty!

            ( tae suat maelalla piähäs )

.
Kolopallo Alama alias Merja
Jos haluat nähdä lisää...
kurkkaa kohta SÄLÄÄ...
mm. Golf

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

17.04 | 10:03

huomenta. Lakimies ottaa teihin yhteyttä, vakavan kunnianloukkauksen takia. Olette leimanneet minut narkkariksi, alkoholistiksi En todellakaan ole kumpaakaan.

...
10.06 | 23:03

Tämä sivu valmistunee elokuun alkuun. Toivon apuja sivun tekemiseen läsnäolleilta tapahtumakuvien muodossa. Saa kommentoidakin.

...
24.10 | 11:32

Tuonne pitää päästä,kauniisti olet saanut tunnelman kuviin <3

...
14.09 | 14:13

Näillä eväin pitkälti elän...

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS