Pöljän museon pihapiirissä 3. - 4. 8. 2013

Käyttäytymisohje

Järjestys olla pittää...

Ehtosat emännät Tuula ja Heidi

Pöljän kylän naisia

Seppä

Tervetuloa tuppaan

Tuumaustauko

Wanhoja koululauluja

Musikantit

Lankavärjäystä

Linnoven keramiikkaa

Koriste

Kotoinen kesämme on tapahtumia pullollaan, vaan Pikku- Marjan päivä on vakiinnuttanut asemansa Siilinjärvellä. Tämä historiallinen Kotiseutumuseon ympäristö on siihen oiva paikka.

Tänään yhdistyy monta tärkeää tapahtumaa;  Kotiseutumuseon 80- vuotisjuhla , Wanhan ajan markkinat 30- luvun koulumiljöö hengessä ja Pikku- Marjan päivä.

Tänä päivänä voi jokainen matkata ajassa taaksepäin; isovanhempien ja isoisovanhempien maailmaan. Se, jos mikä on perinnettä parhaimmillaan.

 

Kun edesmennyt äitini oli 1930-luvulla tyttönen, hän leikki varmaan samoja leikkejä, kuin lapset nykyäänkin:

piilosta, hippasta, keinumista, köröttelyä, loruja ja lauluja. Leikkikalut olivat tosin mielikuvituksen ja käden taitojen tuotetta; käpylehmiä, kaarnaveneitä jne.

 

Kun itse 80- luvun taitteessa valmistuin lastentarhanopettajaksi, Pikku- Marjan lorut olivat päiväkotien lorupussien aarteita ja jäivät varmasti monen mieleen:   kuten

Aa aa ankka,

  Bonzo pieni leikkihauva,

    Ihahaa ihahaa hepo hirmahtaa.

Entäs tämä:

  Mehiläisten mökistä, kuuluuu kova pörinä, työ ja touhu siellä on, melu vallan tavaton             tai

  Röh röh sanoo isosika, missäs oikein nyt on vika, kun ei ole possuilla ruokahalua. Nöh nöh vastaa pikkupossut,  eilen meiltä kastui tossut. Nyt on nuha kamala, joka pojalla.

Ja kirjan viimeiseltä sivulta löytyy:

Öö öö mölyää härkä sarvipää. Kun se maata myllertää    multa pölyää.

Kaikki Laura Latvalan lorut sopivat mainiosti Pöljän museopihapiirin miljööseen.

 

Toivon, että perheissä perinne jatkuisi ja näitä Pikku- Marjan eläinkirjan loruja myös nykyajan äidit ja isät loruttelisivat lapsilleen.

Lapsi tuntee turvallisuutta, yhteenkuuluvuutta ja jatkumoa kun mummot ja ukitkin tuntevat samoja leikkiloruja. Hei, meillähän on jotain yhteistä!

 

Annan tässä tunnustuksen ja kiitoksen siitä innokkuudesta ja vapaaehtoistyöstä, millä Pikku- Marjan kesä- ja talvipäivät saadaan aikaiseksi. 

Suurkiitos kuuluu myös Pöljän kotiseutumuseon perustajille ja tämän museon ylläpitäjille historian havinan säilyttämisestä. Toivon että mahdollisimman moni siilinjärveläinen ja ulkopaikkakuntalainen löytää tänne tien.

 Omasta puolestani toivon, että tämä paikka ja pihapiiri säilyisivät jatkossakin Pikku- Marjan tilaisuuksien keskipisteenä.

 

Avaan täten tämän suloisen sunnuntain tapahtuman ja toivotan kaikki lämpimästi tervetulleiksi viettämään muistojen päivää.Saat diaesitykseen musiikin mukaan ja pääset tunnelmaan  🤩

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

merja | Vastaa 05.08.2013 22.21

Kuvakavalkadi Pöljältä 3.-4.8. 2013.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

17.04 | 10:03

huomenta. Lakimies ottaa teihin yhteyttä, vakavan kunnianloukkauksen takia. Olette leimanneet minut narkkariksi, alkoholistiksi En todellakaan ole kumpaakaan.

...
10.06 | 23:03

Tämä sivu valmistunee elokuun alkuun. Toivon apuja sivun tekemiseen läsnäolleilta tapahtumakuvien muodossa. Saa kommentoidakin.

...
24.10 | 11:32

Tuonne pitää päästä,kauniisti olet saanut tunnelman kuviin <3

...
14.09 | 14:13

Näillä eväin pitkälti elän...

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS