...ja tulipahan sanottua 2013 ...

Arjen Turvaaja - palkinto

Sain kunnian sivistyslautakunnan ensimmäisessä kokouksessa 14.2.2013 onnitella palkinnon saajaa, päiväkodinjohtaja Tuula Roinista.

” Vaikka perheiden muuttuvat tarpeet aiheuttavat nykypäivänä suuria haasteita, päivähoito on pystynyt tukemaan perheitä  ja jakamaan kasvatusvastuuta. Varhaiskasvatuspalvelutkin ovat joutuneet monien muutosten kohteeksi; tällä hektisellä tulosalueella joustamista ja uusien toimintamallien omaksumista on tarvittu… ja tarvitaan edelleen.”

Aivan kuin ennakoidusti tarkastuslautakunta nimesi vuoden 2011 Immeenen paekallaan - nimikkeellä Eeva-Liisa Lyytisen ja kuntamme varhaiskasvatuksen henkilöstön.

Tuula Roininen, Leppäkaarteen päiväkodin johtajana, on oiva esimerkki siitä, miten päivähoito parhaimmillaan  toimii. Hän on  todella ansainnut valtakunnallisen Arjen turvaaja – palkinnon ja Eeva-Liisa Lyytinen, valppaana esimiehenä on perustellusti esittänyt Tuulaa palkinnon saajaksi.

Perustelut:

Tuula Roininen on toiminut yli 30 vuotta Leppäkaarteen päiväkodin johtajana, luoden ammattitaitoisen henkilöstönsä kanssa päiväkodista erittäin laadukkaan yksikön, jossa on erityistä huomiota kiinnitetty heikompiosaisten lasten ja perheiden auttamiseen ja tukemiseen.

Vahvaa työhön ja sen kehittämiseen sitoutumista kuvaavat mm. päiväkodissa jo yli 20 vuotta käytössä ollut Montessori-pedagogiikka sekä laaja-alainen erityispäivähoidon osaaminen. Tuula on omalla työpanoksellaan merkittävästi vaikuttanut koko Siilinjärven varhaiskasvatuksen kehittämiseen mm. varhaiskasvatuksessa toteutetun, useita vuosia kestäneen laatuhankkeen alullepanija ja toteuttajana. Tuulan ansiota oli, että Siilinjärven varhaiskasvatus pääsi 2000 -luvun alussa silloisen Stakes:n järjestämään Kasvatuskumppanuus- hankkeeseen, johon mukaan valittiin koko maasta 5 kuntaa.

Leppäkaarteen päiväkoti on suoritetuissa asiakaskyselyissä saanut erittäin hyvät arviot toiminnastaan. Asiakaspalautteissa on noussut erityisesti esille asiakkaan aito kuuntelu sekä ratkaisujen etsiminen yhdessä asiakkaan kanssa.

Tuula on esimiehenä, työtoverina ja asiakaspalvelijana lämmin, kuunteleva, toista osapuolta kunnioittava, mutta myöskin jämäkkä, eriävät mielipiteensä rauhallisesti ja perustellusti esittävä vahva varhaiskasvatuksen ammattilainen.  Hän päivittää ammattitaitoaan osallistumalla aktiivisesti koulutuksiin, lukemalla alan uusinta kirjallisuutta ja toimilla itse kouluttajana. Hän tukee haavoittuvissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä toimimalla vapaa-ajallaan lastensuojelun tukiperheenä.  Tuula on pitkän työuransa aikana luonut laajat yhteistyöverkostot, joita hän taitavasti, toista osapuolta kunnioittaen hyödyntää jokapäiväisessä työssään.

Esitän omasta ja uuden sivistyslautakunnan puolesta parhaimmat onnitteluni.

Toivon palvelupäälliköiltä jatkossakin valppautta nostaa esiin ansioituneita henkilöitä, sillä hyvä kello kauas kuuluu.

 

Siilinjärven hyppyrimäki
Palkintopöytä
Tulevat toivot

MÄKIKISAT 3.2.2013 Siilinjärven Kuilun hyppyrimäessä

Veteraanien pienen mäen ja yhdistetyn SM-kilpailut, kansalliset erikoismäen ja yhdistetyn AP-kisat ja Itä-Suomen aluecupin 1. osakilpailu

Avajaissanat:

Siilinjärven kunnan puolesta toivotan tervetulleiksi sekä urheilijat, että mäkihypyn ystävät.

Siilinjärvelle on helppo tulla. Tämä on hyvä kunta elää, asua ja harrastaa. Siilinjärvellä on nuorekas väestöpohja ja monipuolisia harrastemahdollisuuksia. Parhaiten tunnetaan kenties pesäpallo, laskettelu ja golf, mutta mäkihypyllä on taatusti pisimmät perinteet ja historia

Ensimmäiset mäkikilpailut Siilinjärvellä on historian tietojen mukaan ollut 1910 ja silloin hypättiin tasamaalle.

Siilinjärven Ponnistuksen oma mäki ”Vanha Kuilu”, on rakennettu v.1930 ,jossa vihkiäiskisoissa mm. E. Martikaisen avajaishypyssä, molemmat sukset menivät poikki. Vanhan Kuilun mäkiennätykseksi jäi Pekka Airaksisen 33,5 m.

1940 ja 50 –luvut olivat Kuilun kisojen kulta-aikaa; kisoja pidettiin tiheään, lajina mäkihypyn ja yhdistetyn lisäksi oli mm. sotilaspartiohiihto.

Välillä toiminta nukkui ”Ruususen unta”, kunnes 1978 pidettiin Puijolaisten avustuksella mäkikilpailut, josta tuli jokavuotinen perinne.

Toimintaa pyöritettiin alkuvuosina yhdessä Siilinjärven Ponnistuksen ja Siilinjärven Hiihtoseuran mäkijaostojen nimissä.

Pisimmälle Siilinjärveläisistä pääsivät Kimmo Savolainen ja Simo Jääskeläinen. Kimmon mäkiuran aloituksesta tarina kertoo ensimmäisestä hypystä, jossa loivassa vauhtimäen puolivälissä iski paniikki päälle ja poika kurvaisi taimikkoon.  Siitä ei säikähdetty vaan Kimmo Savolainen oli maajoukkueessa ja Suomen olympiaedustajana voittaen yhden maailmancupin osakilpailunkin. Simo Jääskeläinen oli yhdistetyn b-maajoukkueen urheilijana

Olosuhteista

Kuilulla on kapulahissi Juvalta, vinssi ja tampparijyrä Hämeenlinnasta, huoltotiloina Teboilin huoltoasema ja kahdelta eri rakennusliikkeeltä taukotiloja. Tuomaritorni on tehty paikalla ja hiihtoladut ovat kätevästi vieressä

Sijainti keskellä kylää, aloittelijaystävälliset luonnonmäet, suojainen pohjoisrinne ja pitkä talvikausi edesauttavat Siilinjärven Ponnistuksen juniorien menestykseen.

Saavutuksista mainittakoon, että hiihtoliitto valitsi Siilinjärven 1992 vuoden mäkipaikkakunnaksi ja Veteraanimäkihyppääjien kilta nimesi Siilinjärven Ponnistuksen v 2002  vuoden mäkiseuraksi Suomessa

Menestystä on tullut useissa kisoissa, veteraanisavutuksista mainittakoon nimet Pentti Rautiainen, Seppo Markkanen, Pertti Tuhkanen ja Oiva Ollikainen

Yhteistyötä tehdään Puijon Hiihtoseuran kanssa. Siilinjärven ja Puijon mäet muodostavat yhdessä kattavan kokonaisuuden, pienet ja isot voivat harrastaa mäkihyppyä ympäri vuoden.

Siilinjärven Ponnistuksen mäkijaostossa on tyydytty kasvattajaseuran asemaan, on tiedostettu omien resurssien rajallisuus ja haluttu antaa jokaiselle mahdollisuus kehittää itseään vaikka naapuriseurassa.

Tulevaisuuteen voi katsoa luottavaisin mielin: Hyvät olosuhteet junioritoiminnalle takaavat jatkuvuuden.  Yhteistyö Puijon Hiihtoseuran kanssa on molemmille tärkeää, Siilinjärvellä on paremmat juniorimäet ja Puijolla taas isommat mäet ja valmennuksen huippuosaaminen

                                      *****

He ovat  rohkeita kunnon mäkimiehiä ja nuorukaisia, jotka tuohon mäkeen kiipeävät ja sieltä alas leiskauttavat.

Toivon yleisön taholta kannustusta ja tsemppiä jokaiselle kilpailijalle, tehdään tästä sunnuntai päivästä hyvä ja menestyksekäs.

Näillä sanoilla Avaan kilpailut.

SiiPon Oiva Ollikainen, hyppäsi sarjansa voittoon!
Aikamies

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Marja-Liiss | Vastaa 03.02.2013 17.19

Hyvä Merja, juuri noin. Ihanaa, kun sinä jaksat järjestää kivoja juttuja!

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

17.04 | 10:03

huomenta. Lakimies ottaa teihin yhteyttä, vakavan kunnianloukkauksen takia. Olette leimanneet minut narkkariksi, alkoholistiksi En todellakaan ole kumpaakaan.

...
10.06 | 23:03

Tämä sivu valmistunee elokuun alkuun. Toivon apuja sivun tekemiseen läsnäolleilta tapahtumakuvien muodossa. Saa kommentoidakin.

...
24.10 | 11:32

Tuonne pitää päästä,kauniisti olet saanut tunnelman kuviin <3

...
14.09 | 14:13

Näillä eväin pitkälti elän...

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS