Siilinjärven kunnanvaltuusto kokoontui

Ryhmäpuheenvuoro / Oksman

Tähän LOOTAAN toivottiin jokaiselta valtuutetulta positiivisia asioita kotikunnastamme.

Arvoisa puheenjohtaja, kunnanjohtaja ja kaikki läsnäolijat

Kokoomusryhmä näkee tärkeimpänä tavoitteena terveen kuntatalouden. Siilinjärven keskeisenä päämääränä tulee olla kunnan talouden tervehdyttäminen ja saavutettavan tasapainon ylläpitäminen, etenkin jos tavoitteemme on pysyä jatkossakin itsenäisenä.Muutoin vaarana on tipahtaa kriisikuntakastiin!

Talouden tasapainoon tulee päästä toimintoja ja kunnan palvelurakennetta tehostamalla ja kehittämällä, ei verotusta ja maksuja kiristämällä.

Yritysten toimintaedellytyksiin satsaaminen nähdään myös tärkeänä. Velkamäärän kasvuvauhtia on erityisesti tarkkailtava.

Tulevassa hallituksen esittämässä valtionosuusjärjestelmä uudistuksessa Siilinjärvi olisi yksi voittajista, mikäli visio nyt toteutuu kaavaillusti.

Käsite byrokratiatalkoot pitää sisällään mm. työnteon järkiperäistämisen ja keskittymisen perustehtävään. Esimiehet ja henkilöstö ovat tässä avainasemassa, kunnanjohtajan sanoin ”samassa kuntapaatissa”.

Juuri sieltä ruohonjuuritasolta saattaisi löytyä uusia rakenteellisia ratkaisumalleja! Olemmeko me luottamushenkilöt ja johtavat viranhaltijat ihan oikeasti selvillä, mitä työtä tehdään, missä ja miten?Ettemme vain olisi liiaksi etääntyneet. Kannustavan palkkauksen kehittämissuunnitelma pilottina kuulostaa hyvältä ja motivoivalta.

Yleensäkin toteutettavien kehittämishankkeiden kautta tavoitteena on saavuttaa hyviä tuloksia, mutta onko hankkeen päättymisen jälkeen mahdollista vakiinnuttaa näitä toimintoja on kysymysmerkki?

Ryhmämme pitää tärkeänä, että kaavoitus, maankäyttö, rakentaminen, asuminen ja joukkoliikenne suunnitellaan ja toteutetaan kestävää kehitystä tukevaksi.

Kuntastrategiassa kuulostaa myönteiseltä, toivottavasti ei utopistiselta, turvata toiminta-ajatuksen mukaiset laadukkaat peruspalvelut, hyvä elinympäristö ja yhteistyö työssäkäyntialuetta tukevassa palvelurakenteessa.

Ryhmämme ei hyväksy kunnanhallituksen esittämää kuntalisän leikkausta, vaan perheillä tulee olla pysyviä vaihtoehtoja eri elämäntilanteissaan. Säästö kuitenkin on marginaalinen ja kustannus voi kasvaa toisaalla.  Avointen varhaiskasvatuspalvelujen tarjonta koetaan tärkeäksi ja vakiintuneeksi toimintamuodoksi.

Päivähoitotarpeet muuttuvat hektisesti, mutta hyvältä kuulostaa ratkaisu, mikäli Etelä-Siilinjärven esiopetus keskitetään peruskorjattavaan Kunnonpaikkaan vaihtoehtona Hamulan viipale-mallille, mikä talousarviokirjassa mainitaan.Loma-aikojen päivystyksen keskittäminen on avainsana myös varhaiskasvatuspalveluissa.

Muutoinkin kuntalaiset tulevat huomaamaan supistuksia palvelujen tarjonnassa ja aukioloajoissa, tämä on sitä toivottua yhteen hiileen puhaltamista, jossa ymmärrystä toivotaan kuntalaisten taholta.

Organisaatiomuutoksen myötä syntyneet superlautakunnat ovat haasteellisia, mutta myös raja-aitoja kaatavia. Parhaimmillaan ne lisäävät yhteisöllisyyttä ja tiedonkulkua.  Peräänkuuluttaisin myös meiltä kaikilta salissa olijoilta aktiivisuutta olla kuulolla ja kuunnella, muutoinkin kuin vaalien alla.

Valtuustommekin on tavallaan 43:n työntekijän työyhteisö. Puurramme kukin etätyötä tahoillamme ja viiteryhmissämme kokoontuen muutaman kerran vuodessa. Tämä niukkuuden jakaminen on luottamushenkilöille, kuin myös johtaville viranhaltijoille, henkisesti raskasta.  Heitän kysymyksen: olisiko syytä meidänkin ajatella yli puoluerajojen yhteistä työhyvinvointia ja yhteisöllisyyttä muutoinkin kuin valtuustosalin pulpettien takaa? Tunnemmeko oikeasti toisiamme vaikka yhteisistä tärkeistä asioista olemme päättämässä?

Hei, meillä on vielä kolme vuotta aikaa tehdä asialle jotain!

Etenkin ylikunnallisten luottamushenkilöiden on tärkeä verkostoitua vaikutusmahdollisuuksien turvaamiseksi sekä oltava ennen kaikkea oman kuntansa hyvinvoinnin, ei puolueensa, asialla.Asettamamme arvot on hyvä pitää mielessä kaikessa kunnallisessa päätöksenteossa.

Hienoa että kunnanjohtaja Talousarviokirjan esipuheessa otti esille positiivisuuden.  Kaikesta huolimatta meillä täällä Siilinjärvellä moni asia on vielä hyvin, paremmin kuin monessa kunnassa tai kaupungissa.

Toivon, että jokainen valtuutettu voisi illan aikana kirjata pöydille jaettuihin lippusiin vähintäänkin yhden positiivisen ja kehittämisen arvoisen asian kotikunnastamme. Laitan POSITIIVISUUS  LOOTAN esille, johon lippuset voi nimettömänä lähtiessä pudottaa. Lähetän niistä teille kaikille  koonnin sähköpostilla.

Lopuksi kiitän henkilöstöä, johtavia viranhaltijoita, luottamushenkilöitä tahoillaan  ja valtuustokollegoita täällä salissa.

                       * * * * *
Ja eeku jokkaeselle oekeen hyvvee ja lepposoo joolun seoutuu.  Kyllä tämä tästä. Viännetään vaekka väkisin Siilinjärvi noosuun !

Pilvilinnan ja Harjamäen päiväkodin esikoululaiset olivat askarrelleet jokaiselle valtuutetulle erilaisen joulukortin
Kiitoskortti kiersi kokouksessa ja toimitetaan Pilvilinnaan. Tässä kokouksessa nostettiin Kissakin pöydälle...
Se pikaisesti ristittiin Villeksi ja matkaa valtuuston terveisenä lapsille leikkeihin.

Positiivisuuslootan antia

POSITIIVISUUSLOOTAAN    16.12.2013   Siilinjärven                                                            kunnanvaltuustossa  jätetyt valtuutettujen mietteet:

   ” Mitä asioita näen ja koen positiivisina kotikunnassani? ”                 Kehitettävää?

 

·       hyvät palvelut

·       yleiskaavoitus etenee hienosti

     ·       kehitettävää kunnassamme: Innovatiivista        ajattelutapaa lisää, pois vanhoista kaavoista.

        Nuorille harrastusmahdollisuuksia.

        Pienyritystoimintaa lisää.

·       Siilinjärvellä on loistava hammashuolto, erityisesti oikomishoidot, näistä pidetään kiinni! Rakenteellisia muutoksia sinne on ymmärtääkseni tehty: esim. suuhygienistien ammattitaidon arvostus / käyttö

·       opettajien valmiuksien lisäämistä erilaisten oppilaiden ymmärtämiseen ja hyväksymiseen

·       maaseutuohjelman laatiminen 2014 Siilinjärven kunnan alueelle

·       hyvä että nyt valtuutetut puhuvat tiukasta taloudenpidosta ja tunnustavat, että rahat ovat loppu

·       oma koti omassa kunnassa, kiitos Siilinjärvi kuluneesta vuodesta!

·       ” Ilmestys ” Kultainen Kauris moottoritien varrella sykähdyttää

·       luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden yhteistyö hyvällä mallilla

·       hyvät harrastemahdollisuudet;  Kasurila, Tarina, kylpylät

·       lastenvaunuja raitilla, ja nostokurkia -> hyvä imago

·       omalta kotikentältä suorat lennot etelän aurinkoon

·       IloinenViivi ja muita erikoiskauppoja lisääntynyt kylälle

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

jäsen mo | Vastaa 17.12.2013 22.30

Talousarviokokouksesta Siilinjärvellä koottua...

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

17.04 | 10:03

huomenta. Lakimies ottaa teihin yhteyttä, vakavan kunnianloukkauksen takia. Olette leimanneet minut narkkariksi, alkoholistiksi En todellakaan ole kumpaakaan.

...
10.06 | 23:03

Tämä sivu valmistunee elokuun alkuun. Toivon apuja sivun tekemiseen läsnäolleilta tapahtumakuvien muodossa. Saa kommentoidakin.

...
24.10 | 11:32

Tuonne pitää päästä,kauniisti olet saanut tunnelman kuviin <3

...
14.09 | 14:13

Näillä eväin pitkälti elän...

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS