SANTUN TANSSIT JA MUUTA MUKAVAA

Merja Oksman tiedottaa:

Santussa tanssitaan pikkujoulujen merkeissä

ke  10.12.  klo 14-17   sekä   pe  12.12. klo 19-22

Solistina  Pirjo Tossavainen  &  Duo orkesteri

Päivätansseihin otetaan ilolla vastaan jouluisia paketteja arpajaispalkinnoiksi.  Puurotarjoilu  ”maksa mitä jaksat ”.

Tervetuloa mukaan  😉

Humpan hytkettä ja tangon taikaa

Vaikka Siilinjärvi vielä mielletäänkin imagoltaan nuorekkaaksi, ikäihmisten määrä kunnassa on lisääntynyt ja edelleen kasvaa.

Siilinjärven kasvukeskukseen on sekä maaltamuuttoa että toisilta paikkakunnilta paluumuuttoa ja siten sukulaiset ja ystävät voivat olla kaukanakin.

Yleisenä huolena näemme ikääntyneiden yksinäisyyden ja lähtemisen vaikeuden fyysisestä kunnosta huolehtimiseen. Harrastetilojen puutekin keskustan tuntumassa on niukkaa.   Keskuudessamme virisi idea, voisiko nämä asiat yhdistää. Olimme yhteydessä Ravintola Santun omistajaan ja kiitos hänen ennakkoluulottomuutensa sekä yhteistyöhalun, kokeilemme yökerhotilan hyödyntämistä pari kertaa kuukaudessa päivätanssikäyttöön seniori-ikäisille kohdennettuna.

Tilaisuudessa kohtaavat ennakkoluuloton yhdessäolo ja tutustuminen, liikunnan ilo ja nuoruuden muistelot, tilan ja välineistön hyötykäyttö sekä yhteistyö paikallisen yrittäjän kanssa.

Tavoitteena on haastaa ennakkoon tilaisuuden järjestäjät, jolloin päivän teema vaihtelee ja muutakin ”kylkiäistä” voi olla tarjolla, silti tanssia unohtamatta! Päivätanssit pidetään kokeiluvaiheessa osallistujille maksuttomina ja haastettu taho satsaa tilaisuuden ”juokseviin kuluihin”.

Haasteen vastaanottanut yhdistys, yhteisö, yrittäjä tai yksityinen henkilö saa luonnollisesti mahdollisuuden esittäytyä ja positiivista julkisuutta, sekä hän määrittää teeman ja hoitaa ilmoittelun.

Ensimmäisen 2.4. tilaisuuden tarjosi allekirjoittanut yhdessä Vexi Poutiaisen kanssa ”Wanhan Ajan Nurkkatanssit” – teemalla ja heittämme haasteen keskiviikolle 16.4. Siilinjärven kokoomukselle.   Vapputanssien 30.4. haaste on esitetty kunnanjohtajalle, sekä Siilinjärven kunnan valtuuston ja hallituksen puheenjohtajille. Samalla olisi erinomainen tilaisuus pohtia, mikä on kuntamme vanhuspalveluiden nykytila? Mielenkiintoista on seurata, ketkä päättäjistä uskaltautuvat mukaan!

Järjestämisvastuuseen 14.5. on tulossa Siilinjärven Teatteri live- haitarimusiikilla,

28.5., 11.6. otan vastaan innokkaita ilmoittautuneita tahoja.

Mikäli tapahtuma saa positiivisen vastaanoton, Santun päivätansseja tultaneen jatkamaan aina parillisen viikon keskiviikkona klo 14-17 syksystä 6.8. eteenpäin.

Toivottavasti ideamme ei kaadu omaan mahdottomuuteensa; etteikö yökerho voisi ennakkoluulottomasti, ”kynnys matalalla”, olla hyötykäytössä päiväsaikaankin - ja ikäihmisille!                                              

Merja Oksman, kunnanvaltuutettu,                                                                   sivistyslautakunnan pj.  

Loppuvuoden 2014 tanssit 12.11. , 26.11. ja 10.12. Näin ollen vuoden 2014 aikana on ollut yhteensä 12 tanssitapahtumaa.

Tanssipalaute keväältä 2014

Tilaisuudessa annettiin kaikkiaan  32  nimetöntä palautetta, jossa seuraavassa koonti:

***********************************************************************

 Kysely   SANTUN   päivätansseihin osallistuneille                   28.5.2014 / Merja Oksman

 Monettako kertaa olet nyt mukana?                

ensimmäistä   _5__         toista  _8_     kolmatta  __3___       neljättä  __8___        viidettä  __8___

 Mistä sait tiedon tilaisuudesta?

Paikallislehdestä  __13___   netistä  __-__    ilmoitustaululta  __4___   kaverilta  __15__  poikkesin sisään  __1__

MUUALTA ,  Mistä ?      Edellisissä tansseissa informoitu.

 Toivoisin soitettavan  enemmän:   tangoa  __12__   humppaa  _ 12_ valssia  __9_  jenkkaa  __3_   foxia __10___

MUUTA ,    Mitä ?          Tasan tarkkaan kaikkea. Kaikki käypi. Hyvä on musiikki. Lattareita, fuskua. Kaikki käy. Tasapuolisesti kaikkia sekä jiveä, chachaa, rumbaa, buggia, hidasta valssia. Monipuolista tanssimusiikkia, edellisten lisäksi esim. zaza, samba, rumba, masurkka, bugg, jive, hidas valssi.  Rytmikästä,  helposti  tanssittavaa.

 Pidän tärkeänä:   Vapaa sisäänpääsy  __27__ kahvi  tms. tarjoilu  _23__     arpajaiset  __20__    valvottu narikka  __23__

levymusiikki  _9__        eri  esiintyjät  __23__         karaoke  __11__          eri  järjestäjätahojen esittäytyminen  __11___

 Kaksi kertaa kuukaudessa on  mielestäni :   sopiva  __31__   liian harvoin  __1__ Liian usein  __-__ ei tarvita ollenkaan  _-__

 HALUAN  LISÄKSI  SANOA , KEHITTÄMISEHDOTUKSIANI:

-         Ilmoitus SUURELLA  ständiin ja mahdollisesti kylällekin joku ilmoitus

-         Ilmoitus voisi ehkä olla Santun ilmoitustaululla, kadun puolella

-         Ilmoittelu ollut vähäistä.  Tingittävä UutisJouseen ilmaiseksi, onhan se paikallislehti!

-         Ei vilkkuvaloja päivällä

-         Olen tyytyväinen, kiitos!

-         Hyvä,  piristävä juttu!

-         Kiitos hyvästä, joustavasta palvelusta henkilökunnalle

-         Kiva tavata jo tutuksi tulleita

-         Eipä hassumpi paikka kokoontua

-         En käynytkään paikassa sitten 30 vuoteen, nyt helppo tulla, keskeisellä paikalla

                                   

 YHTEENVETO:

Innokas kävijämäärä on vakiintunut  50 – 60  välille. Tansseihin on ollut vapaa sisäänpääsy ja arpajaisilla katetaan ”juoksevat” kulut.  Kiitos kaikille arpajaispalkintoja luovuttaneille tahoille ja kuka tahansa voi tuoda palkintoja tullessaankin.

Tanssi-idea, koota yhteen ja liikuttaa tanssin merkeissä ikä-ihmisiä, lähti Siilinjärven kokoomuksen aloitteesta. Lisäksi Santun omistajan myötämielinen suhtautuminen asiaan ja keskeisellä paikalla oleva tila tarpeistoineen edsauttoi asian etenemistä. Järjestäjänä voi toimia vuorollaan kuka tahansa yksityinen henkilö, yritys, yhteisö, seura, puolue,  järjestö…  joka huolehtii paikalle tanssittavaa musiikkia;  esiintyjän - ja tarvittaessa ravintolan levykokoelma  äänentoistoineen ovat myös käytettävissä.

Tanssit ovat ottaneet hyvin ”yleisönsä”, vastanneista puolet oli jo ollut lähes joka kerta mukana.

Tieto tilaisuudesta on tavoittanut parhaiten ”viidakkorummun” keinoin eli vastanneista puolet ( 15 ) on saanut tiedon kaverilta, paikallislehdestä jutun on lukenut 13, liikkeiden tai Santun ilmoitustaululta 4, edellisistä tansseista 2 ja  yksi poikkesi sisään musiikkia kuultuaan,  MUTTA kukaan vastanneista ei ole saanut tietoa netin kautta! Tilaisuudesta on ollut tiedotteita facebookissa ja Santun sivuilla sekä Siilinjärvellä tapahtuu sivulla. Vastaisuudessa on huomioitava paremmin kohderyhmälle sopivin ilmoittelu!

Vastausten perusteella tanssitoive on perinteistä: Eniten toivotaan tangoa ja humppaa, myös hidasta valssia. Porukassa on myös  asiantuntevia tanssin harrastajia ja toiveena harvinaisemmat rytmit.

Tärkeänä pidetään vapaata sisäänpääsyä tilaisuuteen sekä valvottua narikkaa. Myös kahvi / mehu tarjoilu ja arpajaiset koetaan tärkeiksi. Eniten toivotaan eri esiintyjiä paikalle ja heille tämä olisi oiva markkinarako tuoda itseään tunnetuksi.  Myös karaoke ja levytanssit käyvät, jos levyt ovat laadukkaita ja sisältävät monipuolista tanssimusiikkia  ( yhdessä palautteessa toiveena toiveena Souvarit, Pekkaniskan pojat ym. )  Eri  järjestäjätahojen esiinmarssia tilaisuuden jäjestäjiksi toivotaan ja myös heille tämä olisi hyvä tilaisuus saattaa asiaansa / toimintaansa tiedoksi.

Kaksi kertaa kuukaudessa, parillisen viikon keskiviikkona  klo  14 – 17  on palautteiden mukaan sopiva kokoontumiskertojen tahti.

 Näissä merkeissä kevään viimeiset päivätanssit tanssitaan Santussa vielä keskiviikkona 11.6.,

jolloin järjestelyistä on vastuussa joukko virkeitä eläkeläisiä ja tanssimusiikkia  ” livenä ”  soittaa  Erkki Knuutinen.

Asiaan palataan syksyllä  3.9. alkaen ja silloin jatketaan  Vexi Poutiaisen Nurkkatansseilla.

 Kaikki  lämpimästi  tervetuloa tapahtumiin  liikkumaan sosiaalisella tavalla.

 

Yhteyshenkilönä toimii                      Merja Oksman   040 572 3639

                                                                 Tomi Toivanen   050 517 3249

Olen ollut järjestämässä myös vaalitilaisuuksia.

*

Ystävänpäiväbileet  pe 14.2.2014  Santussa Siilinjärvellä    Illan paketissa : 19 – 22 välisenä aikana Santun yläkerrassa voit tutustua ihaniin  Mary Kay meikkeihin ja ihonhoitotuotteisiin, joita esittelee Tuija Hyttinen.    Meikkineuvontaa.    Kokeilua. Tarjolla pientä naposteltavaa.  22        ->  Santun yökerhossa alakerrassa esiintyy    SONIC FULLER BAND  Rock´n´Roll Covers with Attitude              www.sonicfullerband.com Vapaa sisäänpääsy ! Tule ja tuo Ystäväsikin      

19.5.2014 Siilinjärven kokoomuksen EU-vaalitilaisuus Siilinjärven torilla. "Tule nauttimaan ruispuuroa pääministerin ja ehdokkaiden kanssa". Kutsu kävi ja paikalle tuli runsain mitoin porukkaa.
Virkkunen, Katainen, Sarvamaa, Eestilä ja Savolainen
Kukkaistyttö Henna ja kukkaispoika Jyrki

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

merja | Vastaa 17.06.2014 03.38

Tanssipalaute 2014 keväältä

merja | Vastaa 19.04.2014 13.02

Vappupäivänä 1.5. järjestän Vappubileet Santussa. Simaa, suolaista ja MENOMUSAA MEIKÄLÄISEN MAKUUN tarjolla 13-> Olen Siilinjärven torilla 11-12.
Tervetuloa !

merja | Vastaa 18.04.2014 15.07

Santun PÄIVÄTANSSIT jatkuvat Vappuisissa merkeissä 30.4. klo 14 - 17. Mielenkiinnolla odotamme, ketkä kunnan päättäjistä uskaltautuvat mukaan ;)

merja | Vastaa 18.04.2014 15.02

Santun PÄIVÄTANSSIT 16.4. otettiin taas ilolla vastaan. Kiitos kaikille mukana olleille; tanssijoille sekä järjestäjätaholle onnistuneesta tilaisuudesta.

Merja | Vastaa 26.03.2014 23.33

Tapahtumia tiedossa: 2.4. Nurkkatanssit ja 12.4. Hynttyyt Yhteen. Kurkkaa ilmoitusta ja tule mukaan. Nähdään

merja | Vastaa 19.02.2014 00.26

Tilaisuudessa kiva rento meininki ja bändi soitti fiiliksellä :) Harmi jos et ollut mukana.

Santussa | Vastaa 10.02.2014 23.43

YstävänpäiväBileet

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

17.04 | 10:03

huomenta. Lakimies ottaa teihin yhteyttä, vakavan kunnianloukkauksen takia. Olette leimanneet minut narkkariksi, alkoholistiksi En todellakaan ole kumpaakaan.

...
10.06 | 23:03

Tämä sivu valmistunee elokuun alkuun. Toivon apuja sivun tekemiseen läsnäolleilta tapahtumakuvien muodossa. Saa kommentoidakin.

...
24.10 | 11:32

Tuonne pitää päästä,kauniisti olet saanut tunnelman kuviin <3

...
14.09 | 14:13

Näillä eväin pitkälti elän...

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS