Milo

Luonne ja käyttäytyminen

Milon iskä

Havannankoira on pieni ja iloinen seurakoira, jolle oman perheen läheisyys on hyvin tärkeää.

Luonne ja käyttäytyminen

Ketteränä ja varsin aktiivisena koirana, jolla on paljon toiminnallista älykkyyttä, havannankoira saattaa myös koetella omistajansa huumorintajua. Kyky nauraa tällaisen pikkuklovnin tempuille on varsin tarpeellinen piirre havannankoiran omistajalle.

Valppautensa ansiosta havannankoira yleensä ilmoittaa vieraiden saapumisesta innokkaalla haukkumisella, mutta kunhan vieraat on tervehditty, on yleensä myös haukkumiset haukuttu. Joillakin herkkähaukkuisilla havannankoirilla vieraista varoittaminen saattaa kuitenkin mennä liiallisuuksiin niin, että koira pihassa ollessaan kokee velvollisuudekseen hälyttää aina, kun joku kulkee ohi. Melko harvalle havannankoiralle siis tarvitsee opettaa vieraista varoittamista, useimmiten tätä piirrettä kannattaa paremminkin jo pennusta asti hillitä.

Helpon koulutettavuutensa ansiosta havannankoiran kanssa voi näyttelyiden lisäksi harrastaa vaikkapa agilityä, koiratanssia, tokoa, raunioita jne. Erilaisten temppujen opettelu on tästä pienestä veijarista hauskaa, ja tempun opittuaan se usein haluaa näyttää osaamistaan. Havannankoira on myös yleensä erittäin sosiaalinen ja se tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Havannankoiran laumassa sopu säilyy yleensä hyvin, kuuluipa siihen sitten esim. vaikkapa kissoja, kaneja tai muita koiria.

 

Turkinhoito

 

Havannankoiran pitkä, kaunis turkki vaatii paljon huolellista hoitoa, joten havannankoiran omistajan kannattaa varautua viikoittaiseen turkinhoitoon. Säännöllisellä kampaamisella, pesulla ja föönaamisella turkki pysyy kauniina ja takuttomana ja sitä kautta koirakin voi hyvin. Kunhan turkinhoidosta tekee heti koiran pentuajasta asti säännöllisen rutiinin niin itselleen kuin koirallekin, hoitotoimet sujuvat yleensä ongelmitta.

 

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

 

Havannankoira on innoissaan viedessään oman ihmisensä lenkille tai vaikka sienestämään, mutta yhtä hyvin se viihtyy myös eläkeläisen seurana tai lasten leikkikaverina. Hankkiessasi havannankoiran varaudu siihen, että niitä saattaa löytyä taloudestasi myöhemmin useampikin kuin yksi.

 

 

( wikipedia )

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

17.04 | 10:03

huomenta. Lakimies ottaa teihin yhteyttä, vakavan kunnianloukkauksen takia. Olette leimanneet minut narkkariksi, alkoholistiksi En todellakaan ole kumpaakaan.

...
10.06 | 23:03

Tämä sivu valmistunee elokuun alkuun. Toivon apuja sivun tekemiseen läsnäolleilta tapahtumakuvien muodossa. Saa kommentoidakin.

...
24.10 | 11:32

Tuonne pitää päästä,kauniisti olet saanut tunnelman kuviin <3

...
14.09 | 14:13

Näillä eväin pitkälti elän...

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS