Harjannostajaiset

5.11.2014 Käyttäjän puheenvuoro

Autoletka matkalla Pyhäjoelta Riistavedelle

Arvoisa harjannostajaisväki

Jos meidän varsinaiset käyttäjät eli lapset olisivat tässä esiintymässä, arvaan että he laulaisivat:  " Autolla ajetaan varovarovasti, ettei kaadu kallis lasti. Suoraa tietä suoraa tietä, mäkiä matkan varrella "

Oli todella vaikuttavan näköinen autoletka, joka Pyhäjoelta Parmacon tehtaalta tänne Savonmualle rahdattiin, oliko kolmessa erässä ja kyläläisten ihmetys oli suuri, kun parakiksi ennakoitu  rakennus nousi uljaana pikapikaa. Vierailu Pyhäjoelle oli avartava, kiitos siitä ja tällainen rakentamiskulttuuri on avannut aivan uusia ulottuvuuksia ensinnäkin puhtaan sisäilman puolesta ja toisaalta nopeudessa ja helppoudessa.

Kiitos Jarmo Vasankarille ja Jani Rönkölle , sekä Tilakeskuksen poppoolle, että heti ensimmäisessä suunnittelukokouksessa pääsimme Anitan kanssa vaikuttamaan käyttäjän edustajina pohjaratkaisuun ja taisi olla vasta 4. suunnitelmapohja, minkä hyväksi havaitsimme.

Se, miten päiväkoti käytännössä tulee toimimaan, huomataan aikanaan ja varmaan palautteita kysellään rakentajankin taholta vastaisten kohteiden varalle. Toki mielellämme kerromme.

Kun meillä on nyt tulee olemaan uusi hieno rakennus, seinät, lattia ja katto kuisteineen ja todella iso piha-alue, niin tulee saada aikaan toimiva rakenne myös sisäisesti eli toiminnallisesti.  Homogeeniset tilat ja ergonomiset kalusteet mahdollistavat muuntelun ja Sali tulee varmasti olemaan huippu ja mitä myös kyläläiset pystyvät hyödyntämään vuokrakäytössä.

Tässä syksyn sympioosin aikana samalla tontilla olemme aidan molemmin puolin seuranneet ja havainnoineet toistemme työtapoja. Varmasti Riistavedeltä parin vuosikymmenen päästä on tulossa roppakaupalla rakennusalan ammattilaisia ja toivoakseni myös teille rakentajille on ollut iloa lasten riemunkiljahduksista.

Ylpeänä lapset ovat vanhemmille esitelleet eteisen seinällä olevaa uuden päiväkodin havainnekuvaa.

 Aika hyvin olemme sopeutuneet koirakennelipihaan ja vanhemmatkin ovat olleet ihan hissukseen, iloisia vaan kun tontilla koko ajan tapahtuu ja määränpää lähenee.

Toivomme vielä, että saamme suunnitellut kalusteet ja leikkivälineet paikoilleen, mutta näinhän se on, että ei pelkästään materiaali, vaan talon henki on se, joka tekee päiväkodista kodin, paikan missä lasten ja henkilökunnan on hyvä olla ja ennen kaikkea – helppo hengittää.  Kiitos.

Kuin dublopalikat...
jonossa pikkuhiljaa...
paikoilleen

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

17.04 | 10:03

huomenta. Lakimies ottaa teihin yhteyttä, vakavan kunnianloukkauksen takia. Olette leimanneet minut narkkariksi, alkoholistiksi En todellakaan ole kumpaakaan.

...
10.06 | 23:03

Tämä sivu valmistunee elokuun alkuun. Toivon apuja sivun tekemiseen läsnäolleilta tapahtumakuvien muodossa. Saa kommentoidakin.

...
24.10 | 11:32

Tuonne pitää päästä,kauniisti olet saanut tunnelman kuviin <3

...
14.09 | 14:13

Näillä eväin pitkälti elän...

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS