Miksi juuri minä ehdokkaana?

* * * * * viisi tähdellistä kohtaa

* vahvuuteni on varhaiskasvatuspalveluissa; lapsiperheiden ja henkilökunnan arjessa

* tanssi on erinomainen sosiaalisen liikunnan muoto kaikenikäisille

* kotini on ollut Siilinjärvellä Vuorelassa jo yli 30 vuotta. Ihminen tarvitsee juuret ja siivet. Ja unelmat.

* kunnallisia ja maakunnallisia luotamustoimia on kertynyt Presidentti Niinistön tunnustuksen verran

* #työnkautta jokainen päivä on Suuri Seikkailu

Vuorelan rantaa koulun ja venerannan välissä. Puut oli vasta aluillaan kun muutimme alueelle.

 No mikä ettei :)

Asustan Siilinjärven Vuorelassa, jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Olen pian kuuskymppinen, en siis enää nuori, enkä niin nättikään. En puhu poliitikon lailla eikä minua saa mihinkään muottiin mahtumaan.   MUTTA minulla on repussa ruohonjuuritason kokemuksia ja tuntemuksia lapsiperheiden arjesta. Olen toiminut päiväkodinjohtajana 33 vuotta ja vuodesta 1980 varhaiskasvatus on kokenut aikamoisen muutoksen, hyvässä ja huonossa. Olen saanut tilaisuuden aitiopaikalta seurata lasten, vanhempien ja henkilökunnan tilaa ja olla osa päivähoidon jokapäiväistä touhua ja tohinaa.

Omien lasteni (synt. 1984, 1987 ja 1989) myötä olen omakohtaisesti kokenut perhehärdellin yövalvomisineen, vaipparalleineen, aamukiireineen, kerhoineen, kouluineen, harrastuksineen, opiskelupaineineen -  lisänä kotityöt, käytännössä lähes yksinhuoltajana mieheni ollessa työnarkomaani (yrittäjä 24/7) www.srtoy.net  Nyt kaikki lapset ovat jo muuttaneet omilleen.

Oman äitini sairauden ja poismenon myötä, sekä isäni jäätyä yksin, koen läheisyyttä ikäihmisten suuntaan; heidän kanssaan keskusteluissa tulee esille remppojen ja vaivojen ohella yksinäisyys ja liittymisen tarve. Olen viritellyt päivätanssi tapahtumia, mikä on mitä parhainta sosiaalista liikuntaa seniori-ikäisille.

Harrastukseni golf tarjoaa sekä liikunnallisia että kasvattavia kokemuksia; siinä oppii että jokainen tiiauspaikka on aina uusi mahdollisuus.

Vuonna 1993 hurahdin politiikkaan Siilinjärven kunnanvaltuutetuksi. Aloitimme untuvikkoina Jyrki Kataisen kanssa samassa valtuustossa ja siitä lähtien olen ollut monessa mukana - on menossa kuudes kausi kunnanvaltuutettuna.Toimin puheenjohtajana Siilinjärven ja Maaningan kuntayhtymän tarkastuslautakunnassa sekä kaksi kautta puheenjohtajana Siilinjärven kunnan tarkastuslautakunnassa. Aikoinaan toimin jäsenenä sosiaalilautakunnassa, Pohjois-Savon Ammatillisessa koulutuskuntayhtymässä, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä ja sen tarkastuslautakunnassa. Nykyään olen Siilinjärven kunnan sivistyslautakunnan (sis. varhaiskasvatus, opetus, kansalaisopisto, nuoriso, liikunta, kirjasto, kulttuuri) puheenjohtaja sekä jäsen Pohjois-Savon liiton valtuustossa ja sen tarkastuslautakunnassa. Olen myös Siilinjärven kokoomuksen hallituksen varapuheenjohtaja.

Sekä leipätyöni että poliittisten näköalapaikkojen myötä olen vuosien saatossa saanut laaja-alaisen ja kattavan näkemyksen maamme tilasta.

Seuraaviin asioihin haluan vaikuttaa

Kansankielellä kuusi kohtaa, joita haluaisin osaltani olla edesauttamassa:


1.   TALOUS.  Ei jemmata liikeneviä euroja sukanvarteen vaan laitetaan ne kiertoon kotimaiseen kulutukseen, joka sitä kautta edistää työllisyyttä sekä antaa viennille vipuvoimaa ja lisää verotulojen kasvua.

 

2.   SÄÄNTELYN  JÄRKEVÖITTÄMINEN ja maalaisjärki kunniaan.

Vastuuta omista valinnoista.

 

3.  ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ kaiken aikaa ja joka sektorilla. ”Pidetään tulitikut piilossa ettei tarvitse sammuttaa tulipaloja”.  

Yhden luukun periaate asiakastyöhön, myös SOTE- rintamalle.

 

4. ELINKEINOISSA  tarvitaan kuntarajat ja jopa puoluerajat ylittävää yhteistyötä ja avunantoa Itä- ja Pohjois-Suomen välillä mm. puunjalostuksessa, kaivosalalla, innovaatioissa, matkailussa, liikennehankkeissa.  

Työ ja tekijä kohtaamaan. Työ ja koulutus kohtaamaan. 

Nuorille suunnataan matalan kynnyksen aloituspaikkoja ja yrityksille mahdollisuus alentaa kynnystä.

 

5.   TYÖHYVINVOINTI ja työssä jaksaminen. Räätälöity työ ja joustavat työaikajärjestelyt ottaen huomioon kulloinenkin elämäntilanne ja työrajoitteet.

Työssä keskittyminen perustehtävään.  

Työn mielekkyys ja motivaatio.

 

6. YHTEEN HIILEEN PUHALTAMINEN seudullisesti tärkeissä kehittämishankkeissa.

Kuntaliitoksissa ei keinotekoisia pakkoliitoksia vaan tarvittaessa yhteistyön syventämistä asiakaslähtöisesti  asiointi- ja työssäkäyntialueella. 

=>  ARJEN HELPOTUS KANTAA JA KANNATTELEE !

Menossa mukana

Ollaan rehellisiä

     Etsitään ratkaisuja

          Katsotaan eteenpäin

 

Ei märehitä menneessä

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

17.04 | 10:03

huomenta. Lakimies ottaa teihin yhteyttä, vakavan kunnianloukkauksen takia. Olette leimanneet minut narkkariksi, alkoholistiksi En todellakaan ole kumpaakaan.

...
10.06 | 23:03

Tämä sivu valmistunee elokuun alkuun. Toivon apuja sivun tekemiseen läsnäolleilta tapahtumakuvien muodossa. Saa kommentoidakin.

...
24.10 | 11:32

Tuonne pitää päästä,kauniisti olet saanut tunnelman kuviin <3

...
14.09 | 14:13

Näillä eväin pitkälti elän...

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS