Mukana kevään 2017 Kuntavaalissa

Tällainen on ehdokas Merja

Olen ollut kuntapäättäjänä valtuustossa jo 24 vuotta, eli kuusi kautta.

Toivon että näyttö ja luotto riittävät vielä seitsemännelle - Sinähän sen viime kädessä päätät  👍

Toimin tällä valtuustokaudella myös sivistyslautakunnan puheenjohtajana sekä jäsenenä makuntaliiton valtuustossa ja sen tarkastuslautakunnassa, mitkä ovat hyviä näköalapaikkoja SoTe ratkaisuja laadittaessa.

                            * * * * *

Siilinjärvellä on hyvä elää, asua ja harrastaa sekä toimia kuntapäättäjänä. Tämä on kuntana sopivan kokoinen; tarpeeksi iso tarjotakseen monipuoliset laadukkaat palvelut, liikenteellisesti hyvin tavoitettavissa ja organisaatioltaan vielä hallinnassa oleva.

                             * * * * *

Varhaiskasvatus ja opetus ovat etenkin sydäntäni lähellä, mutta myös ikäihmisten kohtaaminen on ollut rikkaus - yksinäisyys on monelle vanhukselle sairauksien lisäksi suuri huolenaihe. Olen osaltani ideoinut sosiaalista liikuntaa eli Ravintola Santun päivätansseja piristykseksi.

 

PÄÄTÖKSENTEOSSA TARVITAAN PEHMEITÄKIN ARVOJA

      JOKAISELLA ON OIKEUS TULLA KUULLUKSI JA NÄHDYKSI

           AINA ON MAHDOLLISTA TEHDÄ PAREMMIN

                 ELÄMÄÄN ENNAKOITAVUUTTA

 

Tarvitaan Juuret ja tarvitaan Siivet

Kuva: Tuula Huuskonen

Olen syntynyt Pielavedellä -56, kouluni käynyt Nilsiässä ja opiskellut Oulussa lastentarhanopettajaksi. Päiväkodinjohtajana Kuopiossa olen ollut lähes 35 vuotta.

Vuorelassa olen asunut vuodesta 1983 ja koko sen ajan olen käynyt töissä Kuopiossa.  Minulla on siten hyvä näköalapaikka varhaiskasvatuspalveluihin myös kuntarajan yli. Perheiden arkihaasteet ovat konkretisoituneet työn kautta.

Aviomies on yrittäjä Pauli ja kolme lastani ovat jo muuttaneet omilleen.

Harrastan kotipihaa, golfia ja omatoimimatkailua.

Olen intohimoinen koirabongari, vaikka omaa koiraa ei nyt olekaan.

Jokainen päättäjä tarvitsee peilin ja kiikarit...
...sekä suoraviivaisen uran millä lykkiä...
...niin on mahdollisuus päästä tavoitteeseen.

Leipätyö päiväkodinjohtajana

Etenkin varhaiskasvatus ja opetus ovat sydäntäni lähellä.

 

Mistä on hyvä koulu tehty?

Valtakunnallisessa uudessa opetussuunnitelmassa eräänä tärkeänä tavoitteena on, että koulu pystyy entistä paremmin tukemaan lasten ja nuorten kasvua, kehitystä ja oppimista moniarvoisessa yhteiskunnassa. Siinä painottuu ihmisten välinen aito vuorovaikutus sekä itsestä ja toisesta huolehtiminen. Motivoituneet ja ammattitaitoiset opettajat sekä riittävät henkilöresurssit, innokkaita oppilaita unohtamatta, ovat avainasemassa

Hyvä koulu tehdään oppimispolusta, alkaen jo varhaiskasvatuksesta ja esiopetuksesta, päätyen seniorikansalaisten omatoimiseen itsensä kehittämiseen.
Oppimispolku rakentuu hyvästä toimintakulttuurista ja monipuolisesta, innostavasta oppimisympäristöstä - puhtaasta sisäilmasta, ergonomiasta, asianmukaisista ja toimivista koneista ja laitteista, sopivassa suhteessa digitalisaatiota, kuitenkaan henkilökohtaista vuorovaikutusta unohtamatta.
Hyvä koulu tehdään joustavasta yhteistyöstä ja tuesta sidosryhmien kanssa, yksilöllisten erityispiirteiden huomioimisesta ja opiskelurauhasta, kiusaamattomuudesta. Monipuolisesta ja terveellisestä kouluruoasta, ruokarauhasta.
Arvioinnista ja kehittämisestä.
Muunneltavat rakenteet, virikkeelliset pihat ja lähiliikuntapaikat sekä turvallinen koulutie ovat itsestäänselvyyksiä.

Hyvä koulu on yhteisö, jossa toiminnallisuus ja osallisuus kohtaavat. Vanhemmat eivät ole uhka, vaan mahdollisuus. Kohtaamiset koulun arjessa ja erilaisten tapahtumien myötä ovat itsestäänselvyys - tätä kutsutaan yhteisölliseksi toimintakulttuuriksi. Yhteisö on yksilöidensä summa.
Hyvä koulu toimii ns. monitoimikeskuksena, avoinna aamusta iltaan, vauvasta vaariin, koko kyläyhteisön tarpeisiin.

Yhteiskuntamme ja koulutus ovat jatkuvan muutoksen kourissa, mutta turvallisessa muutoksessa kaikki pysyvät mukana ja tehdään asiat paremmin kuin ennen.
Näitä asioita painotan omassa päätöksenteossani - kuntalaisten ja koululaisten parhaaksi.

Olen ollut aloitteellinen ideoimassa Olkkaria Siilinjärven keskustaan

Olkkari, niin mikä...?

Tammikuun lopulla Siilinjärven kokoomus laittoi pystyyn Olkkarin,kaikille yhteinen ja avoin olohuone Torin varrella, käynti Alkon ovesta.

Olkkari toimii pääsiäiseen saakka PopUp tilana, avoinna pääsääntöisesti arki-iltapäivisin 14.30-17.30 sekä lauantaisin 10-14. INFO-taulu aukioloineenja vastuuhenkilöineen sijaitsee oven vieressä. Kahvia ja vaalimateriaalia on aina tarjolla. 

Olkkarissa toimii myös itsepalvelukirppis; tuo tullessas,vie männessäs tai maksa mitä jaksat. Tuotto lahjoitetaan toiminnan päättyessä arvottavalle paikalliselle kolmannen sektorin avustuskohteelle. Vinkit kohteista voi ilmoittaa Olkkarissa.

Olkkarissa järjestetään myös teemallisia kokoontumisia ja tilaa voi kuka tahansa vapaasti varata oman viiteryhmänsä käyttöön, jopa live-musiiki on mahdollista. Tilaisuuksista tiedotetaan paikallislehdessä tai INFO-taululla.

Tervetuloa tutustumaan ja rupattelemaan.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

17.04 | 10:03

huomenta. Lakimies ottaa teihin yhteyttä, vakavan kunnianloukkauksen takia. Olette leimanneet minut narkkariksi, alkoholistiksi En todellakaan ole kumpaakaan.

...
10.06 | 23:03

Tämä sivu valmistunee elokuun alkuun. Toivon apuja sivun tekemiseen läsnäolleilta tapahtumakuvien muodossa. Saa kommentoidakin.

...
24.10 | 11:32

Tuonne pitää päästä,kauniisti olet saanut tunnelman kuviin <3

...
14.09 | 14:13

Näillä eväin pitkälti elän...

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS